Behandelt u ook burn-out?

Ja, in de praktijk behandelen wij ook geregeld mensen met burn-out klachten. De nadruk ligt dan op conditieherstel, zowel lichamelijk als mentaal. Een goede energiebalans, een balans tussen draagkracht en draaglast is hierin meestal een belangrijk thema. En tevens de vraag hoe verder te gaan in het werk, en het voorkomen van terugval, of met andere woorden: zorgen dat je gezond blijft.

Update 2013: psychologische hulp bij relatie- of werkproblemen wordt niet langer vergoed, en dient u dus zelf te betalen. Hierbij is wel de volgende kanttekening te plaatsen: wanneer u, deels als gevolg van werkstress, een erkende psychische stoornis ontwikkeld heeft zoals een depressie of een somatforme stoornis (bijv. een ernstige burn-out), dan is dit een ander verhaal en kunt u wel voor vergoeding van behandeling van deze stoornis in aanmerking komen.