Litebook

De volgende informatie is uitsluitend bestemd voor clienten van Psychologenpraktijk Smit. Wanneer u niet bij ons in behandeling bent dan adviseren wij u om eerst een medisch professional te raadplegen.

Samenvatting gebruik Litebook Elite daglichtlamp:
De Litebook Elite moet op net iets minder dan een armlengte (30 tot 60 centimeter) van uw gezicht staan, iets uit het midden zodat u niet wordt verblind.

Het licht van de Litebook moet naar uw ogen gericht zijn en u moet uw ogen open houden om baat te hebben bij het licht. KIJK NIET RECHTSTREEKS IN DE LICHTBRON. Af en toe kort (enkele seconden) in het licht kijken is niet schadelijk. Een bril en contactlenzen hinderen het licht niet en kunnen dus gewoon worden gedragen tijdens de behandeling.

  • Wij raden u aan de Litebook Elite te gebruiken wanneer u iets anders aan het doen bent, zoals lezen, eten, make-up aanbrengen of werken achter de computer of aan tafel. Zorg er wel voor dat de Litebook Elite niet in aanraking komt met water of warmteproducerende apparaten, omdat de Litebook Elite hierdoor schade kan oplopen en brandgevaar ontstaat.
  • De litebook staat standaard ingesteld op 30 minuten gebruik. Dit is de correcte setting voor de meeste behandelingen. VERANDER DE TIJDSINSTELLING NIET. Tenzij u dit met uw behandelaar heeft afgesproken. Mocht de eerste (paar) keer 30 minuten lichttherapie te intens voor u zijn, probeer dan tenminste 15 minuten, en bouw van daaraf op in de komende dagen (zie ook onder bijwerkingen).


Bijwerkingen en contra-indicaties:

  • Als u een oogziekte (maculadegeneratie bijvoorbeeld) hebt of hebt gehad, als u de afgelopen dertig dagen een laserbehandeling aan uw ogen hebt ondergaan of als u momenteel medicijnen neemt (zoals bepaalde antibiotica waardoor u erg gevoelig bent voor licht), raadpleeg dan uw (oog)arts voordat u dit apparaat gebruikt.
  • Soms kunnen lichte bijwerkingen optreden, zoals hoofdpijn of prikkende ogen, maar meestal verdwijnen deze verschijnselen nadat u het apparaat enkele dagen hebt gebruikt. Als deze of andere niet nader genoemde bijwerkingen na drie dagen niet zijn verdwenen, mag u de Litebook Elite niet meer gebruiken. Raadpleeg eerst een arts.
  • In uiterst zeldzame gevallen en alleen bij overmatig gebruik kan minder dan 1% van de gebruikers een manie doormaken (perioden van een abnormaal en blijvend opgewekte, euforische of geërgerde stemming). Als dit gebeurt, moet u het gebruik van de Litebook Elite meteen stopzetten.

(bron: fabrikant)

De gebruikershandleiding kunt u lezen door op de afbeelding te klikken:

Op pagina 5 van de handleiding leest u de oplossingen van de meest voorkomende problemen.